Om Brønnøysund

En vennlig kystby midt i Norge med gjestehavn og kort vei til shopping, turopplevelser og matopplevelser.

Brønnøysund

Brønnøysund er en vennlig kystby omringet av en natur skapt for å gå, padle, klatre og leke i.

Den aktive barnefamilien finner opplevelser i sentrum av byen Brønnøysund. Lille Brønnøya Folkepark er både for små og for de lekne, for her finner du en minizipline, Tarzan-bane, rampline og klatreseil. Byen byr på korte, havnære spaserturer, fra Sørbyen helt til Brønnøysundregistrene Mang en besøkende tar en stopp for å fotografere Hurtigruten, eller en av de mange andre majestetiske skipene som seiler gjennom sundet.
Med hele familien passer det fint å gå turløypene som praktisk talt starter i sentrum av byen. Gjennom nydelige Frøkenosen, forbi middelalderkirken, tårnskolen og over til Svarthopen med stupetårn, små idylliske strender og gressbakker.
Videre derfra kan du ta med familien til Klubben, en litt lengre tur, med fin turpremie; for i sør ser dere Torghatten, et spektakulært fjell skapt av isfjell og havets dønninger.
Naturopplevelser kan du oppleve i hele Brønnøy kommune, fra å klatre små og store fjelltopper til bare å slå seg ned ved havkanten og se sola gå ned i et fargeskue som må sees!
Fjelltrim med elektronisk registrering og mange og varierte terreng- og fjelløyper merket av Den Norske Turistforening gir utgangspunkt for turer tilpasset den enkelte.
Det er mulig å leie kanoer og kajakker i og nær Brønnøysund og skjærgården passer perfekt til rolige turer i naturidyll, eller spreke økter mellom små øyer og skjær. Den lille ferja Torget går gjennom Brønnøysundet til Torgøyene. Mange tar med piknikkurv og finner ei rolig vik for rast etter gå og sykkelturer.
Leie av båt for fisketurer eller seiling er også mulig i området, og gjestfrie overnattingssteder spenner fra hotell til små utleiebedrifter.
Nasjonalparken Lomsdal/Visten når du fra flere steder i Brønnøy, gode stier finnes mellom uberørt natur.

På kulturfronten har Brønnøy årlig Rootsfestival og er fast vert for korps-festivaler og en rekke andre typer konserter og musikalske samlinger.
Kafeen Goma er kurert utstillingssted, ofte med malerier, men også foto, brukskunst eller annet. Puben og restauranten Kred har livescene der kjente norske band spiller, der forfattere bokbades og der en og annen stand up artist underholder. I Brønnøy kommune kan du ellers oppleve bredt spekter av kultur, fra urtehage til krigsmuseum, fra havbrukssenter til sti med jettegryte og vikinghistorie.

Brønnøysund og omegn byr på matkultur, ofte kortreist med produkter som har vokst i raus natur. På Kongebrygga midt i byen legger rekebåter til og året rundt nytes ferske havprodukter, gjerne på lokale spisesteder, eller selvfisket eller selvplukket fra hav eller strand.

Om Brønnøysund

Brønnøysund

OM Brønnøysund:

Kystbyen Brønnøysund ligger Brønnøy kommune, har rundt 5000 innbyggere og er regionssenteret for Sør-Helgeland. 
Brønnøysund har flyplass, hurtigruteanløp og er knyttet til E6 via Tosenveien, og andre kyststeder, som verdensarvområdet Vega, med hurtigbåt og ferje. 
I byen holder en rekke små og store virksomheter til, blant annet Brønnøysundregistrene og Digitaliseringsdirektoratet og det ligger et kjøpesenter like ved byens gjestehavn.
Brønnøysund har en barnevennlig folkepark i sentrum, og mange flotte turområder, og det er kort avstand til det kjente fjellet Torghatten, som i 2020 ble besøkt av 60 000 personer.
I 2023 feirer Brønnøysund 100-årsjubileum.